Teléfono
Email
Parcmotor

Nuestras Noticias

Manténgase informado de las últimas novedades

FORD PROVA UNA TECNOLOGIA PER A AJUDAR A PREVEURE ELS INCIDENTS DE TRÀNSIT I CONNECTA COTXES I SENSORS PER A MILLORAR LA SEGURETAT VIÀRIA

FORD PROVA UNA TECNOLOGIA PER A AJUDAR A PREVEURE ELS INCIDENTS DE TRÀNSIT I CONNECTA COTXES I SENSORS PER A MILLORAR LA SEGURETAT VIÀRIA
Lunes, 24 de agosto de 2020
 • Ford està desenvolupant una eina digital de seguretat viària que podria predir possibles punts conflictius, utilitzant dades de fonts com a vehicles connectats i sensors de carretera
 • Ford s'ha associat amb Vivacity Labs, Oxfordshire County Council i la Universitat de Loughborough amb el suport de Transport for London i el finançament de l'agència d'innovació del govern britànic, Innovate UK, i el Departament de Negocis, Energia i Estratègia Industrial del Regne Unit
 • La iniciativa és resultat d'una àmplia recerca de Ford sobre com es poden utilitzar les anàlisis i dades avançades de vehicles connectats per a millorar la mobilitat urbana i la seguretat viària

Un consorci liderat Ford està desenvolupant una innovadora eina de predicció de seguretat viària que, utilitzant dades de vehicles connectats i sensors intel·ligents de carretera, podria ajudar al fet que els trajectes urbans siguin més segurs i fàcils.

Cada any més de 1,3 milions de persones moren en les carreteres de tot el mundo1 - al voltant de 3.700 cada dia - i les lesions en carretera són la vuitena causa de mort a nivell mundial .

A més de l'impacte humà, els accidents també tenen importants conseqüències financeres. El Departament de Transport del Regne Unit estima que el cost econòmic anual dels incidents en les carreteres supera els 35.000 milions de euros.

L'eina de seguretat viària basada en dades analitzarà la informació de vehicles connectats, sensors intel·ligents de carretera i dades de les autoritats locals per a predir les ubicacions probables i les possibles causes dels possibles punts conflictius de seguretat viària. Els coneixements adquirits permetran a les ciutats adoptar mesures preventives per a fer front a les carreteres i creus que plantegen els majors riscos per als usuaris de les carreteres.

"Aviat cada nou vehicle serà un vehicle connectat, i veiem això com una oportunitat per a reduir els accidents de trànsit i salvar vides de manera significativa", ha assegurat Jon Scott, cap de projecte de City Insights, Ford Mobility Europa. "En col·laborar amb els principals innovadors, experts i acadèmics - i amb el suport de Innovate O.K.- estem convençuts que podem ajudar a millorar la mobilitat de milions de persones a tot el món".

Mobilitat Ford està treballant juntament amb partners que inclouen el Consell del Comtat de Oxfordshire, els especialistes en sensors d'AI Vivacity Labs, i els principals acadèmics del Centre de Recerca de Seguretat en el Transport de la Universitat de Loughborough, amb el suport de Transport for London. L'objectiu és convertir l'eina en una solució que pugui beneficiar a les ciutats i als usuaris de les carreteres de tot el món. La iniciativa ha rebut el suport financer de Innovate UK, el fons d'innovació recolzat pel govern britànic.

Seguretat viària basada en dades

Ford ha dut a terme una extensa recerca sobre les possibilitats dels vehicles connectats i l'anàlisi predictiva per a ajudar a millorar la seguretat viària. Fins a 700 turismes i vehicles comercials es connectaran voluntàriament en Oxfordshire i Londres com a part d'un projecte de 18 mesos de durada que comença aquest estiu.

Les dades telemàtiques detallades de la flota de vehicles - com l'ús del pedal del fre o de l'accelerador i l'angle del volant - s'analitzaran juntament amb la informació de fins a 25 sensors intel·ligents addicionals que seran proporcionats en Oxfordshire per Vivacity Labs, especialista en la captura i classificació del trànsit, la qual cosa elevarà el número total en ús a 100.

Els sensors de carretera de Vivacity empren algorismes d'aprenentatge automàtic per a detectar incidents de proximitat i són capaces d'analitzar els patrons de moviment d'usuaris vulnerables de la carretera com a ciclistes i vianants, així com de vehicles no connectats. Totes les dades compartides pels sensors són anonimizados i les imatges de vídeo es descarten en la font, la qual cosa permet que les carreteres siguin més segures sense envair la privacitat.

"Aquest projecte ens permet ampliar les nostres recerques de IA en matèria de seguretat viària, alhora que ens brinda l'oportunitat de treballar amb experts de la Universitat de Loughborough i explorar una major integració del nostre sistema en l'ecosistema de mobilitat de Ford", ha assegurat Peter Mildon, director d'operacions de Vivacity Labs. "Desbloquejar els beneficis potencials de seguretat viària de la xarxa de sensors de trànsit existent de Vivacity ha estat un objectiu per a nosaltres durant algun temps, per la qual cosa és gratificant veure que això s'està duent a terme a Londres i Oxfordshire".

Els experts del Centre de Recerca sobre Seguretat del Transport de la Universitat de Loughborough, dirigits per Ruth Welsh, professora titular de Seguretat del Trànsit i l'equip d'anàlisi i comprensió de dades mundials de la Ford analitzaran les dades dels conductors i els vehicles, mentre que el Consell del Comtat de Oxfordshire se centrarà en la forma en què les fonts de dades proporcionades per les autoritats locals, combinades amb l'eina de predicció, poden millorar la seguretat viària per a tots els usuaris.

"Oxfordshire County Council es compromet a permetre aplicacions innovadores per a la tecnologia de vehicles connectats que beneficiaran a les nostres comunitats", ha afirmatLlewelyn Morgan, cap d'innovció del Oxfordshire County Council. "En connectar les dades dels vehicles amb la infraestructura intel·ligent, esperem que aquest projecte ajudi a millorar la seguretat per a tots els usuaris de les carreteres".

Les dades i l'anàlisi s'utilitzaran per a continuar provant i desenvolupant l'algorisme i l'eina digital de seguretat viària en un producte comercial escalable que beneficiï a les ciutats i als ciutadans de tot el món. El consorci també tractarà de trobar altres aplicacions del món real per a la predicció de la seguretat viària.

"Loughborough té unes característiques úniques en la recerca de la seguretat en el transport, construïda al llarg de gairebé 40 anys, i estem orgullosos de formar part d'un projecte transformador per a posicionar al Regne Unit com a líder mundial en la seguretat de vehicles connectats", compte el professor Steve Rothberg, pro-vicerector de recerca), de la Universitat de Loughborough.

Proves de vehicles connectats

El projecte es duu a terme després de dues proves reeixides realitzades a Londres en les quals analistes i científics de dades de Ford Mobility van prendre mostres de més d'1 milió i mig de quilòmetres de conducció de vehicles connectats per a identificar, analitzar i proporcionar una orientació detallada sobre la millora de la seguretat a les autoritats locals en diversos punts conflictius de seguretat viària en Greater London4.

Entre les recomanacions de millores s'incloïen la implantació de cambres de llum vermella per a dissuadir els salts de senyals, la reducció de la vegetació per a garantir que la senyalització viària fos clarament visible, la senyalització i els senyals de doble altura o la repavimentación de les calçades

Ford Mobility també està treballant amb les autoritats de València i Colònia (Alemanya), per a identificar altres formes en les quals l'anàlisi de la informació relacionada amb els vehicles i les infraestructures pot beneficiar a la mobilitat urbana

  Contacto

  El objetivo de tratar sus datos personales, es poder ofrecerle el servicio y/o producto solicitado. Sin embargo, puede aceptar las finalidades que necesite marcando la casilla correspondiente y clicando en el botón ENVIAR.

  Enviando

  (*) Campos obligatorios

  Últimas noticias